چطور تعطیلی تنگه هرمز، خزانه ۱۳ غول شیمیایی را پر از سود کرد؟

آخرین مقالات

PVC

پی وی سی  (PVC) یا پلی وینیل کلراید یک پلیمر مصنوعی است که از مونومر وینیل کلرید ساخته شده است. این یک ماده ترموپلاستیک همه کاره است که به دلیل دوام، مقاومت شیمیایی و مقرون به صرفه بودن شناخته شده است.

آخرین اخبار

رجبی مشهدی: خاموشی‌ها تا ۲ هفته آینده به حداقل می‌رسد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از وزارت نیرو، مصطفی رجبی‌مشهدی، معاون برق و انرژی وزارت نیرو با تأکید بر اینکه عدالت در اعمال خاموشی‌ها رعایت می‌شود، گفت: خاموشی‌ها در مناطق عادی ۲ ساعت یا کمتر است و مناطق گرمسیر به دلیل شرایط خاص، از تخفیفات ویژه برخوردار هستند. همچنین برنامه داریم تا یک تا دو هفته آینده، محدودیت‌..

1405/05/17 | نفت و انرژی

صفحه نخست اخبار / اخبار تیتر یک / جدید / خبر / خبر تیتر یک / کمیسیون بازرگانی انتشار: 17 مرداد 1405 - ۱۶:۵۸ کد خبر: 64006 مشاهده: 13 چطور تعطیلی تنگه هرمز، خزانه ۱۳ غول شیمیایی را پر از سود کرد؟ اعلام نتایج مالی سه‌ماهه دوم غول‌های شیمیایی جهان نشان از یک رکوردشکنی بی‌سابقه دارد. لیوندل‌باسل با جهش ۷۶۰ درصدی سود نسبت ب..

صفحه نخست اخبار / اخبار تیتر یک / جدید / خبر / خبر تیتر یک / کمیسیون بازرگانی

  • انتشار: 17 مرداد 1405 – ۱۶:۵۸
  • کد خبر: 64006
  • مشاهده: 13
  • چطور تعطیلی تنگه هرمز، خزانه ۱۳ غول شیمیایی را پر از سود کرد؟ اعلام نتایج مالی سه‌ماهه دوم غول‌های شیمیایی جهان نشان از یک رکوردشکنی بی‌سابقه دارد. لیوندل‌باسل با جهش ۷۶۰ درصدی سود نسبت به سه‌ماهه قبل و باسف با افزایش ۵۱ برابری سود خالص نسبت به سال گذشته، پرتیراژترین عناوین مالی صنعت را به خود اختصاص دادند. علت اصلی این سودهای نجومی، اختلال گسترده در زنجیره تأمین به دنبال بسته شدن تنگه هرمز و جنگ در خاورمیانه است که قیمت محصولات پلیمری را به بالاترین سطح تاریخی رسانده. با این حال، مدیران ارشد این صنعت این سود سرشار را به «باران گرم تابستانی» تشبیه کرده‌اند که تغییری در چالش‌های بنیادین این صنعت ایجاد نخواهد کرد.

  • انتشار: 17 مرداد 1405 – ۱۶:۵۸
  • کد خبر: 64006
  • مشاهده: 13
  • در سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۶ (بهار و اوایل تابستان)، سود شرکت‌های بزرگ تولیدکننده پلیمر و مواد شیمیایی به طرز چشمگیری جهش کرد. دلیل اصلی این افزایش بی‌سابقه، بحران ژئوپلیتیکی خاورمیانه و اختلال شدید در زنجیره تأمین جهانی است که قیمت‌ها را به شدت بالا برده.
    اعداد و ارقام این سودهای کلان به این شرح است:
    · لیوندل‌باسل (LyondellBasell) – آمریکا: سود خالص تعدیل‌شده این شرکت به ۱.۴ میلیارد دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل نزدیک ۶۰۰ درصد و نسبت به سه‌ماهه قبل از آن، ۷۶۰ درصد رشد داشته است. حاشیه سود عملیاتی آنها نیز به ۲۳ درصد رسیده و دستگاه‌های کراکینگشان با ظرفیت ۹۵ درصد کار می‌کنند.· باسف (BASF) – آلمان: غول شیمیایی آلمان سود خالص ۴.۱ میلیارد یورو ثبت کرد که نسبت به ۷۹ میلیون یورو در مدت مشابه سال قبل، رشد بیش از ۵۰ برابری را نشان می‌دهد (البته بخشی از این سود مربوط به فروش یک کسب‌وکار است، اما عملکرد اصلی نیز بسیار خوب بوده).· اینئوس (INEOS) – بریتانیا: سود عملیاتی (EBITDA) این شرکت به ۱.۱۳ میلیارد یورو رسید که نسبت به سال قبل بیش از ۲.۶ برابر افزایش یافته است.· بوروژ (Borouge) – امارات: سود خالص این شرکت ۱۹۱ میلیون دلار اعلام شد که نسبت به سه‌ماهه قبل ۲۳ درصد رشد داشته است.· وین‌تان (Evonik) – آلمان: سود عملیاتی خود را بین ۶۰۰ تا ۶۵۰ میلیون یورو پیش‌بینی کرده که نسبت به سال قبل حدود ۲۳ درصد بیشتر شده است.· ال‌جی شیمی (LG Chem) – کره جنوبی: بخش پتروشیمی این شرکت موفق شد ۴۲۷۰ میلیارد وون (حدود ۲۹۴ میلیون دلار) سود خالص کسب کند، در حالی که در مدت مشابه سال قبل بیش از ۹۰۰ میلیارد وون ضرر داده بود.· شل (Shell) – هلند/بریتانیا: بخش مواد شیمیایی این شرکت پس از ۷ فصل متوالی، سرانجام پس از دو سال دوباره به سوددهی رسید.· شرکت‌های چینی: وان‌هوا شیمی سود خود را نسبت به سال قبل بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ درصد افزایش داده و هوا‌فنگ شیمی نیز رشد ۱۷۴ درصدی را تجربه کرده است.

    🧐 راز این سودهای کلان چیست؟
    همه تحلیل‌ها به یک نقطه ختم می‌شود: جنگ و اختلال در تنگه هرمز. این بحران باعث شده حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد از ظرفیت تولید پلی‌اتیلن خاورمیانه از مدار خارج شود و برخی کارشناسان معتقدند این ظرفیت تا سال ۲۰۲۷ هم قابل بازگشت نیست. در نتیجه، کمبود شدید عرضه، قیمت محصولات پلیمری را به طرز باورنکردنی بالا برده و شرکت‌های بزرگ توانسته‌اند با حاشیه سود بسیار بالا به فروش برسند.
    ⚠️ اما یک هشدار مهم
    مدیران ارشد این شرکت‌ها، این سودهای نجومی را مقطعی و گذرا می‌دانند. مثلاً مدیرعامل شرکت وین‌تان این رشد سود را به یک «باران گرم تابستانی» تشبیه کرده که زودگذر است و نمی‌تواند مشکلات ساختاری صنعت پلیمر در بلندمدت را حل کند. به عبارت دیگر، این سودها حاصل بحران است، نه بهبود بنیادین بازار.

    لینک منبع

    0 Comments